به گزارش برخوارنیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، ناصر طاهری با اعلام این مطلب افزود: با توجه به بررسی فرمهای تزئینی و لایههای دیوارههای کلیسا، از لایهها نمونهبرداری صورت گرفت که پس از بررسی مشخص شد در زیر لایههای گچ و کاهگل، پنجرههای چوبی بسیار جالب توجهی وجود دارد که طرحهای گره چینی در آنها دیده میشود. لذا بر این اساس لایهها برداشته شده و پنجرههای دوره صفوی مشخص شد که عملیات مرمت و استحکام بخشی بر روی آنها انجام شد. وی تاکید کرد: در ادامه روند مرمت، دیوارهها و تیغههایی که الحاقی بودند و به دیوارههای اصلی اضافه شده بود برداشته شده. لذا در بخشی از لایهبرداری نیز به دیوار اصلی دوره صفویه برخورد شد و سپس طاقچهها و فرم اصلی از زیر لایههای گچی کشف شد. بنابراین مقرر گردید دیواره صفوی با شیشه سکوریت پوشانده شود. طاهری تصریح کرد: در بررسیهای به عمل آمده در دیواره موصوف، همچنین قطعه سنگهایی به صورت صلیب سنگ پیدا شد که این سنگها در واقع از کلیساهای غرب اصفهان در روستاهای فریدن و فریدونشهر پس از تخریب کلیساهای آن مکان به انبار کلیسا وانک تحویل داده شده بود و بعضاً در دیوارهها این سنگهای صلیبی در دوران گذشته نصب شده بود.
وی ادامه داد: لذا با بررسی کارشناسان مرمت سازمان مقرر شد به لحاظ اصول مرمت صحیح و عملی این سنگها برداشته شود و مجدداً به انبار کلیسا تحویل گردید که این امر مورد توجه اسقف اعظم ارامنه جنوب ایران قرار گرفت و ضمن اظهار خرسندی در نامهای تشکر خود را از مجموعه میراث فرهنگی به جهت باز گرداندن قطعات مرمتی به انبار کلیسا اعلام داشتند.
معاون میراث فرهنگی استان تاکید کرد: طرح مرمت کلیسای وانک در حال حاضر شامل استحکام بخشی و تمیز کاری پنجرههای چوبی دوران صفویه و همچنین استحکام بخشی کلی این پنجرهها و دیوارهای پیرامون آن خواهد بود./ نصف جهان
یک دیدگاه