به گزارش برخوارنیوز، موسسه پژوهشهای سرطان سازمان ملل متحد پس از بررسی هزار پژوهش انجام شده به این نتیجه رسید که نوشیدنیهای بسیار داغ احتمالا برای انسان سرطانزا است.
«کریستوفر وایلد،» مدیر این موسسه گفت: نتایج نشان میدهند که نوشیدنیهای بسیار داغ یکی از دلایل احتمالی سرطان مری است و علت آن دمای زیاد این نوشیدنیها است و به خود آنها ارتباطی ندارد.
احتمالا ایرانیها از این نتایج خوشحال نخواهند شد چون سماورهایشان دائم روشن است و بعضی از صاحب نظران میگویند بهترین چای جهان را در ایران میتوان نوشید.
اما در این کشور، بسیاری از مردم عادت دارند چای داغ بنوشند و چای داغ را فقط داخل نعلبکی میریزند تا خنک شود و بتوانند بنوشند.
نتایج تحقیقات دانشمندان ایرانی که در سال 2009 در مجله پزشکی انگلیس به چاپ رسید نیز، چای بسیار داغ را با خطر ابتلا به سرطان گلو مرتبط دانسته بود.
این پژوهشگران بر روی ساکنان استان گلستان انجام شد که یکی از بالاترین آمارهای سرطان مری را دارد و بسیاری از مردم، دایم چای سیاه مینوشند. از شرکت کنندگان سوال شده بود که روزانه چه مقدار چای و با چه دمایی مینوشند.
در کشورهای غربی، تنباکو و الکل، بزرگترین عوامل سرطان مری هستند. اما در گلستان، مصرف تنباکو و الکل عملا نزدیک به صفر است و به همین دلیل پژوهشگران نتیجه گرفتند چای داغ (بیشتر از 70 درجه) قویترین عامل سرطان است.
آنها در پژوهش خود سه دسته دمای چای و خطر مربوط به هر دسته را شناسایی کردند که کمترین دما، ولرم یا گرم است (کمتر از 65 درجه)؛ چای داغ (65-69 درجه) احتمال ابتلا به سرطان گلو را دو برابر میکند و نوشیدن چای بسیار داغ (70 درجه و داغ تر) خطر ابتلا را 8 برابر میکند.
پژوهشگران میگویند: نتایج، نشان میدهد نوشیدن چای بسیار داغ با افزایش شدید خطر ابتلا به سرطان مری ارتباط بسیار نزدیکی دارد.
افزودن شیر به چای به سبک هندیها و غربیها میتواند دمای چای را تا حدی کاهش دهد.
منبع: YJC
/انتهای پیام/
یک دیدگاه