امروز دوشنبه , ۲۶ شهریور , ۱۴۰۳ برابر با Monday , 16 September , 2024 ساعت 03:44:02 .:برخوارنیوز در خدمت همشهریان برخواری:.
خانه / اخبار سراسری / اجتماعی / با حمل مواد محترقه، جان خود را به خطر نیندازید

با حمل مواد محترقه، جان خود را به خطر نیندازید

به گزارش برخوارنیوز، در پی درگذشت جوان ناکام یوسف کریمی در اثر انفجار مواد محترقه همراه خود،‌ ضمن تسلیت به خانواده محترم وی توجه شما خواننده گرامی را به این مطلب هشداری جلب نموده، تقاضا می‌شود به نکات زیر توجه فرمایید.

اگر اهل مطالعه روزنامه باشید، هفته‌ای نیست که در بخش حوادث روزنامه‌ها مطلبی پیرامون فوت یا جراحت افراد، ناشی از بی‌احتیاطی و سهل‌انگاری نخوانید.
یکی از عوامل منجر به فوت یا تحمل جراحات و سوختگی‌های سنگین برای افراد، ترقه‌بازی و حمل یا تولید مواد محترقه است. گاهی انفجار ترقه‌های دست‌ساز کاشانه‌ای را ویران و قربانیانی از خود باقی می‌گذارد.

نیترات، پتاسیم، کلرات باریم، ارسنیک، نیترات، سالیسوم و پرکلرات پتاسیم بکار رفته در مواد محترقه و منفجره به علت ترکیب با اکسیژن و کربن همگی به نوعی خطرناک هستند و ممکن است حتی هنگام کار، عوارضی را برای افراد به همراه داشته باشند.

ضایعات پوستی و ریوی، دردهای شکمی، سردردهای شدید، سرگیجه ، نابینایی، ناشنوایی، قطع عضو از عوارض تماس و استفاده مداوم از مواد شیمیایی و متحرقه می‌باشند.

پرتاب مواد آتش‌زا مثل فشفشه ، موشک و منور بر روی شاخه  درختان، بام و بالکن منازل از علل عمده آتش‌سوزی محسوب می‌شود.

آنچه این روزها بعنوان ترقه و مواد محترقه و انفجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد، بسیار حساس بوده به‌گونه‌ای  که حتی در اثر جابجایی و حمل و نقل و یا وارد شدن ضربه در اثر فعل و انفعالات شیمیایی و حتی در مقابل ارتعاش هوا و یا قرار گرفتن در محدوده یک فرکانس خاص خود به خود فعال شده و منفجر می‌شوند.

در صورت انفجار این مواد، انرژی زیادی به طور ناگهانی آزاد می‌شود. در اثر پرتاب ذرات و انرژی رها شده علاوه بر حریق و صدای مهیب، خسارت جانی و مالی به بار می‌آید.

در صورت نگهداری این مواد در زیرزمین و یا داخل کمد و حتی بدون دخالت انسان، در اثر شرایط مساعد خود بخود ممکن است منفجرشده و یا در هنگام جابجایی با دست و یا داخل ساک و کیف در اثر حرارت و یا ضربه منفجر می‌شوند.

چند توصیه که باعمل کردن به آنها می‌توانیم خطرات ناشی از انفجار مواد محترقه را کاهش دهیم:

– از حمل مواد محترقه و انفجاری حتی به مقادیر بسیار کم، در جیب لباس و کیف جداً خودداری کنید.

– هیچ‌گاه مواد آتش‌بازی را درون ظروف شیشه‌ای و یا فلزی قرار ندهید.

– از نگهداری مواد محترقه و وسایل آتش‌بازی در نزدیکی وسایل حرارتی و برقی خودداری کنید.

– در صورت استفاده از مواد محترقه حتماً بیرون از خانه و دور از محل مسکونی استفاده شود.

– از پرتاب مواد آتش‌بازی به سمت دیگران و حیوانات جداً خودداری شود.

– به فرزندان خود آموزش دهید که این‌گونه مواد خطرناک هستند و برای تفریح و شادی راه‌های بی‌خطر بسیاری وجود دارند.

– خود از مواد محترقه استفاده نکنیم و دیگران را نیز از این کار بازداریم.

– توصیه‌های ایمنی را جدی بگیریم تا جان شیرین خود و اطرافیان را به بهانه‌ چند ثانیه شادی به خطر نیندازیم./ انتهای پیام

یک دیدگاه

Watch Dragon ball super